18 Kasım 2008 Salı

Senior Turnuvası sona erdi!


Senior Turnuvası sona erdi!

Türkiye Tenis Federasyonu bünyesinde yapılan ve bu yıl ikincisi düzenlenen Akatlar Club Sporium Senior Tenis Turnuvası, İstanbul'da yapılan final maçlarıyla sona erdi.Akatlar Club Sporium'da 18 kategoride gerçekleşrilen ve ünlü isimlerin de yer aldığı turnuvada kotegorilerinde birinci olan isimler şöyle:



18+ Yeni Başlayan Erkekler: Gökçe Şatıroğlu35+

Yeni Başlayan Erkekler: Metin Tekin18+

Tek Erkekler: Dennis Savitsky35+

Tek Erkekler: Osman Avcu45+

Tek Erkekler: Nevzat Engin55+

Tek Erkekler: Şenol KöksalYeni Başlayan Bayanlar: Dicle Kurşun18+ Tek Bayanlar: Öykü Karaaslan30+ Tek Bayanlar: Serra Beceren40+

Tek Bayanlar: Fidan Özbakır30+

Çift Bayanlar: Serra Beceren-Fidan Özbakır18+

Çift Erkekler: Can Karapınar-Barış Ergün35+

Çift Erkekler: Mert Topçuoğlu-İbrahim Kardeş45+

Çift Erkekler: Tuğrul Akas-Sedat Engin55+

Çift Erkekler: Nejat Müldür-Fatih Edipoğlu18+

Karışık Çiftler: Öykü Karaaslan-Barlas Balaban35+

Karışık Çiftler: Aslı Dilber-Bernard Gurys45+

Karışık Çiftler: Serra Beceren-Murat Susuz

Spor Haberlerinin devamı için.. www.jaglersport.com

Aroma'nın desteği sürüyor!


Aroma'nın desteği sürüyor!


Voleybolda erkekler ve bayanlar birinci liglerinin sponsoru olan Aroma'dan bir destek de okullara geldi. Türk voleybolunun her alanına ve kademesine desteğini sürdüren Aroma, tabana yayılan yatırımlarını Voleybol Federasyonu tarafından gerçekleştirilen bir kampanya ile sürdürüyor. Federasyon tarafından başlatılan ve Aroma'nın sponsorluğunda gerçekleştirilen dev proje kapsamında 2 bin okula 1 takım voleybol direği, 1 adet file ve 3 adet top hediye kampanyası sürüyor. İmkanı olmayan bölge ve çocuklara erişerek voleybolu tabana yaymak amacıyla geliştirilen projede, şu ana kadar 800 okula dağıtım yapıldığı bildirildi. Milli Eğitim Bakanlığı ile ortaklaşa yürütülen projede, ülke genelindeki okullarda her gün yaklaşık 50 bin çocuğun açık ve kapalı sahalarda voleybol oynamalarının amaçlanmasının yanı sıra çocukların voleybolla tanışmalarının sağlanması, voleybolun okullarda yaygınlaşması ve gelecekte ulusal takımlarda oynayacak genç yeteneklerin ortaya çıkarılmasının hedeflendiği açıklandı.

Spor Haberlerinin devamı için.. www.jaglersport.com

''Dede'' eve mi dönüyor?

''Dede'' eve mi dönüyor?

Fenerbahçe'nin sezon başından bu yana sürekli eleştirilen teknik direktörü Luis Aragones, İspanya Ligi ''La Liga''da kötü günler geçiren ve teknik Direktör Bernd Schuster'in görevine son vermeye hazırlanan Real Madrid'in listesine girdi. Real Madrid, İspanya'yı Avrupa Şampiyonu yapan Luis Aragones'i ülkeye geri döndürmek için çalışmalara başladı.Alman Schuster ile arka arkaya alınan kötü sonuçlar üzerine harekete geçen "Galactico", yeni bir teknik adam arayışına girdi. Adaylar arasında en fazla ön plana çıkan isim ise Aragones oldu. Takımın başına geçecek diğer olası isim ise, Sevilla'yı UEFA Şampiyonu yaptıktan sonra Tottenham'ın başına geçen Juande Ramos...-EN GEÇ OCAK AYINDA-Real Madrid'in geçen hafta Vallodolid karşısında aldığı 1-0'lık mağlubiyet üzerine birkaç isimle telefon görüşmesi yaptığını iddia eden Marca gazetesi, Luis'in Fenerbahçe'deki konumunun da masaya yatırıldığını belirtti. Gazeteye göre, Alman Schuster'in günleri sayılı ve en fazla devre arasına kadar beklenilecek. Hocanın acil olarak gönderilmesi durumunda ise takımı yılbaşına kadar Real Madrid B takımını çalıştıran, eski oyunculardan Michael devralacak. Devre arasında ise, Luis takımın başına geçerek Fenerbahçe'yi resmen bırakmış olacak.Real Madrid yönetiminin, Aragones'in prensip sahibi olduğunu bilmesi nedeniyle, sarı-lacivertli kulüple barışçıl bir toplantı yaparak ayrılmasını istediği öğrenildi. İspanyol ekibinin, Fenerbahçe'yi bırakması halinde ödenecek tazminatı karşılamaya hazır olduğu da ifade edildi.-ARTI VE EKSİLERİ-Marca ayrıca, Luis Aragones'in avantajlarını ve dezavantajlarını da sıraladı. Buna göre, Luis'in İspanyol olması, İspanyol Milli Takımı'nı Avrupa Şampiyonluğu'na taşıması, ünlü futbolculara sahip çıkması ve ülkenin en tecrübeli hocalarından biri olması olumlu yönler olarak vurgulandı. Ancak Aragones'in, ezeli rakip Atletico Madrid'in eski oyuncusu olması, bu takımda yükselmesi ve bu kulüple özdeşleşmesi, ayrıca Real Madrid'in kaptanı Raul ile yaşadığı olaylar eksi olarak hanesine yazıldı.Ayrıca, Luis Aragones'in Fenerbahçe'den, ''Seni bırakmayı düşünmüyoruz'' cevabı alması halinde kesinlikle Real Madrid bile olsa gitmeyeceği belirtildi. Bu bağlamda topu Luis Aragones'e atan Real Madrid Yönetimi, Aragones'in yardımcılarıyla ilk teması yaptı. Kulüp, gelecek yanıta göre hareket edecek.

Spor Haberlerinin devamı için.. www.jaglersport.com

10 Kasım 2008 Pazartesi

Yeni Delhi'ye Etiyopya..

Yeni Delhi'ye Etiyopya damgası!


Uluslararası Yeni Delhi Yarı Maratonu'nda erkekler ve bayanların şampiyonu Etiyopya'dan çıktı.

Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'de düzenlenen yarı maratonda, Etiyopyalı atlet Deriba Merga erkeklerin, yurttaşı Aselefech Mergia da bayanların birincisi oldu.

Pekin-2008'de erkekler maratonunu 4. sırada tamamlayan Merga, bu maratonu 59 dakika 15 saniyede bitirerek, yeni bir rekora da imza attı.

1:43:00'lık eski rekor, Ruandalı Dieudonne Disi'ye aitti. Disi, bu rekoru geçen yıl kırmıştı.

Erkeklerde Kenyalı Wilson Kipsang, Derga'nın 1 dakika gerisinde yer alarak ikinci olurken, vatandaşı Wilson Chebet de 59:34'lük zamanıyla 3. oldu.

Bayanlarda Mergia'nın 1:08:17 ile birinci olduğu mücadelede, vatandaşı Genet Getenet 1:01:18'lik derecesiyle ikinci, Kenyalı Penninah Arusei ise 1:08:20'lik zamanıyla üçüncü oldu.

Spor Haberlerinin devamı için.. www.jaglersport.com

Serena sörfü de iyi yapıyor!

Serena sörfü de iyi yapıyor!

Olimpiyat madalyalı Amerikalı ünlü
tenisçi Serena Williams sörfe merak sardı. Paparazzilerin adım adım takip ettiği, magazin dergilerine çıplak pozlar verip babasını bile çıldırtan Wiilliams bu kez sörf yaparken paparazilere yakalandı. Tecrübeli tenisçi Hawaii Plajı'nda sörf tahtası üzerinde görüntülendi. Serena sörf üzerinde yaptığı kıvrak ve ustaca haraketleriyle kendisini görüntüleyen gazetecileri bile şaşırttı.

Spor Haberlerinin devamı için.. www.jaglersport.com

İşte ''Devler''in rakipleri!

Elemelerde yaptığı tüm maçları kazanarak 2009 Avrupa Basketbol Şampiyonası'na katılma hakkı elde eden A Milli Basketbol Takımımız'ın grupta mücadele edeceği rakipleri belli oldu.

7-20 Temmuz 2009 tarihleri arasında Polonya'da yapılacak olan Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda grup kuraları çekildi ve D Grubu'nda mücadele edecek olan A Milliler'in rakipleri Litvanya, Polonya ve Bulgaristan oldu.

Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel ile A
Milli Takım Menajeri Harun Erdenay'ın da katıldığı kura çekimini, dünyaca ünlü eski basketbolculardan Vlade Divac ile Adam Wojcik gerçekleştirdi.

4 grupta 16 takımın mücadele edeceği şampiyonada 15 takım belliyken, elemelerden katılma hakkı elde edemeyen ülkeler arasından sadece 1 ülke de 6'lı bir ek elemeden sonra bu hakkı kazanacak.

İki grupta oynanacak bu ek elemede gruplarını ilk sırada tamamlayan takımlar biri kendi evlerinde, biri de deplasmanda olmak üzere iki maç yapacak ve sayı averajı daha iyi olan ekip şampiyonaya katılan son takım olacak.

İşte kura sonucu oluşan gruplar:

A GRUBU
---------
Yunanistan
Hırvatistan
Makedonya
İsrail

B GRUBU
----------
Rusya
Almanya
Letonya
Ek Elemeden gelecek takım**

C GRUBU
----------
İspanya
Slovenya
Sırbistan
Britanya

D GRUBU
----------
Litvanya
TÜRKİYE
Polonya
Bulgaristan


**Ek elemeden gelecek olan takımın arasından çıkacağı gruplar ise şu şekilde:

A GRUBU
--------
Bosna Hersek
Portekiz
Belçika

B GRUBU
--------
Fransa
İtalya
Finlandiya

Spor Haberlerinin devamı için.. www.jaglersport.com

3 Kasım 2008 Pazartesi

Kazanmak istiyoruz ama..

UEFA Kupası'nda "B" grubunda 6 Kasım Perşembe günü deplasmanda Portekiz'in Benfica takımı ile karşılaşacak Galatasaray'ın Portekiz futbolcusu Fernando Meira, "Beraberlik çok iyi sonuç olur" dedi. Portekiz'in Antena 1 televizyonuna demeç veren Meira, "Benfica'nın kazanmak istediğini biliyoruz, ancak biz de beraberliğin çok iyi bir sonuç olacağını bilsek de kazanmak hedefiyle geliyoruz" şeklinde konuştu. Meira, "Benfica, Berlin deplasmanında berabere kalarak iyi bir sonuç aldı, ama biz de evimizde Olympiakos'a karşı önemli bir galibiyet aldık. İki takım için de zor bir maç olacağını düşünüyorum" değerlendirmesinde bulundu. Benfica kulübünün spor direktörlüğüne Rui Costa'yı getirmesinin de etkisiyle son dönemlerin en iyi takımını kurduğunu, "genç ve başarılı" teknik direktör Quique Flores'in günümüz futbolunda kazanmak için büyük fikirlere sahip olduğunu söyleyen Portekizli futbolcu, "Benfica'yı henüz derin olarak analiz etmedik, ama dengeli ve defansı güçlü bir takım. Her pozisyonda iyi oyuncuları var. Galatasaray ise sakatlıklardan dolayı sezona düzensiz bir başlangıç yaptı. Uluslararası tecrübelere sahip genç yetenekli futbolcularımız var. Galatasaray, UEFA Kupası'nda başarı kazanmak için büyük hedefleri olan bir takım" dedi. Meira ayrıca, 2000-2001 sezonunda Benfica formasını giydikten sonra yeniden Luz Stadı'na geri dönecek olmasıyla ilgili "Benfica'da çok iyi anılarım var. Alkışlanacak olmayı umarım" temennisinde bulundu. Öte yandan, Portekiz liginde V.Guimaraes deplasmanında aldığı 1-2'lik galibiyetle moral bulan Benfica'da defans oyuncusu Anderson Luis da Silva (Luisao), "Guimaraes'e karşı deplasmanda oynamak kolay değil. Zor bir galibiyet aldık, ama önümüzde daha yapacak çok işimiz var. Şu andan itibaren galibiyeti unutup, hatalarımızı görüp Galatasaray karşısında kazanmanın yollarını aramalıyız" dedi.

Spor Haberlerinin devamı için.. www.jaglersport.com

Cim Bom Benfica'ya bileniyor!

Turkcell Süper Lig'de Gaziantepspor'u 3-1 yenerek moral bulan Galatasaray, UEFA Kupası (B) Grubu ikinci maçında 6 Kasım Perşembe günü deplasmanda Portekiz'in Benfica takımı ile yapacağı karşılaşmanın hazırlıklarına başladı.Florya Metin Oktay Tesisleri'nde gerçekleştirilen antrenmanın öncesinde teknik direktör Michael Skibbe, futbolcularla saha içinde kısa süreli bir toplantı yaparken, Gaziantepspor maçında forma giyen futbolcular koşunun ardından salonda yaptıkları çalışmalarla antrenmanı tamamladı.Futbolcularla birlikle koşan Skibbe'nin, koşu boyuncu takım kaptanlarından Ayhan ile yaptığı samimi sohbet dikkati çekti.Diğer futbolcular, minyatür kale maç ile başladıkları antrenmanı, dar alanda çift kale maçla sürdürerek, şut çalışmasıyla bitirdi. Çift kale maçta futbolcuların istekli oldukları görülürken, genç futbolculardan Alparslan, çalışkanlığı ve attığı gollerle antrenmanı izleyen az sayıda taraftardan alkış aldı.

KEWELL, DE SANCTİS VE AYKUT'UN MR'I ÇEKİLECEK

Gaziantepspor maçında sakatlanan ve bugünkü antrenmana katılmayan Kewell ile kaleciler De Sanctis ve Aykut'un MR'ı çekilecek.Ayrıca Eskişehirspor maçında yüzüne gelen top nedeniyle gözünde ödem oluşan Nonda, doktor kontrolünden geçirilecek.Antrenmanda Mehmet Topal, Emre Güngör ve Orkun takımdan ayrı kondisyoner eşliğinde çalışırken, sakatlıkları devam eden Aydın, Linderoth ile ameliyat geçiren Hasan, Barış ve Serkan idmanda yer almadı.Galatasaray, Benfica maçı hazırlıklarını yarın yapacağı antrenmanla sürdürecek.

Spor Haberlerinin devamı için.. www.jaglersport.com