7 Ocak 2009 Çarşamba

Kartal terfi aldı!

Devre arasına tatsız giren Beşiktaş, yeni yılı İnönü'de Gaziantep Büyükşehir Belediyespor maçı ile açtı ve beklentilerin üzerinde bir performans sergileyen rakibini 3-1 geçerek kupada çeyrek finali garantiledi.

Savunmasının arkasına çok iyi sarkan Güneydoğu ekibi önünde 14'te Cafercan'ın golüyle geriye düşen Kartal, 16'da Serdar Özkan, 27 Bobo ve 68'de de Nobre ile rakibini devirmeyi bildi ve grubunda 3 maç sonunda 9 puana ulaşarak çeyrek finali kucakladı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ise maç boyunca defansında çok açıklar verse de sergilediği hücum organizasyonları ile Beşiktaş'ı oldukça zorladı ancak 2 maç sonunda grupta puansız kalmaktan kurtulamadı.

-MAÇTAN NOTLAR-

Beşiktaş ile Gaziantep Büyükşehir Belediyespor takımları arasında oynanan Fortis Türkiye Kupası maçında, teknik direktör Mustafa Denizli, forvette Bobo-Nobre ikilisini oynatırken, Holosko'yu yedek soyundurdu.

Siyah-beyazlılarda, ülkesinden geç gelen Fransız futbolcu Cisse de Gaziantep Büyükşehir Belediyespor karşısında yedek soyunurken, bu futbolcunun yerine ön liberoda Uğur görev yaptı.

Bu arada, Denizli, daha önce savunmanın göbeğinde oynattığı Zapotocny'yi ön liberoda denerken, Sivok'u savunmada görevlendirdi. Sakatlığı geçen İbrahim Toraman da Sivok ile birlikte savunmanın göbeğinde ilk 11'de forma giyerken, kaleyi Hakan Arıkan korudu. Denizli, 18 kişilik maç kadrosunda, yedek kulübesinde 2 kaleci bulundurdu. Rüştü ve genç Korcan, 18 kişilik maç kadrosunda yer aldı. Bu iki kalecinin yanı sıra Cisse, Gökhan Zan, Seric, Holosko ve Tuna yedek kulübesinde oturdu.

-KAPALI TRİBÜNDE SİYAH PROTESTO-

Siyah-beyazlı taraftarlar, karşılaşma öncesi Futbol Federasyonu ve yayıncı kuruluşu protesto etti.

Beşiktaş'ın önde gelen taraftar gruplarından Çarşı'nın oturduğu kapalı üst tribünü boş bırakan ve boydan boya dev bir siyah bayrak açan taraftarlar, Futbol Federasyonu ve yayıncı kuruluş aleyhine tezahüratlar yaptı.

Kapalı tribünde ''Bu oyunu biz bozacağız - Çarşı'' yazılı pankart açılırken, federasyon ve yayıncı kuruluş aleyhine tempo tutuldu.

-İSRAİL'E TEPKİ-

Beşiktaşlı taraftarlar, ayrıca Gazze'ye saldırılarda bulunan İsrail'e tepki gösterdi.

''Kahrolsun İsrail'', ''Filistin halkı yalnız değilsin'' diye slogan atan taraftarlar, ''Bebekler terörist değildir, teröristrail, Dayan Filistin'' pankartları astı. Tribünlerde Filistin bayrakları da dikkat çekti.

Bu arada, kapalı tribünde, yılın ilk gününde Ankara'da doğalgaz kaçağı nedeniyle ölen 7 üniversiteli genç için ''Üniversiteli 7 gencimize Allah'tan rahmet diliyoruz'' pankartı açıldı.

-TRİBÜNLER BOŞ KALDI-

Soğuk ve yağışlı hava nedeniyle siyah-beyazlı taraftarlar, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor maçına fazla ilgi göstermedi.
Tribünlerde yaklaşık 5 bin sporsever karşılaşmayı izledi.


Spor Haberlerinin devamı için.. www.jaglersport.com

Hiç yorum yok: