12 Ocak 2009 Pazartesi

Telekom'a müjde!

Yaşanan tribün olayları sonrası oynanamayan Türk Telekom-Bnei Hasharon ''Eurocup'' maçı hakkında FIBA kararını verdi ve hakemlerin salonu boşaltıp oyun alanındaki can güvenliğini sağlamasına rağmen sahaya çıkmayı reddeden İsrail takımı 20-0 hükmen mağlup sayıldı.

Basketbolda Avrupa Kupası Disiplin Kurulu, D Grubu'ndaki Türk Telekom-Bnei Eshet Torus Hasharon maçının sonucunu Türk temsilcisi lehine 20-0 olarak onayladı.

Türk Telekomspor ile İsrail'in Bnei Eshet Tours Hasharon takımları arasında geçen salı günü yapılması gereken karşılaşma, İsrail'in Gazze'ye yaptığı saldırıları protesto eden seyircilerin neden olduğu olaylar nedeniyle oynanamamıştı.

Protestolar nedeniyle hakemler ve İsrail ekibi soyunma odalarına gitmişler, güvenlik sağlandıktan sonra yeniden sahaya çıkan hakemlerin, takımları sahaya çağırmasına karşın Bnei Eshet Tours Hasharon takımı sahaya çıkmamıştı.

Türk temsilcisini 20-0 galip ilan eden Avrupa Kupası Disiplin Kurulu, olaylar nedeniyle Türk Telekomspor'a 1 maç seyircisiz oynama ve 15 bin Avro para cezası verirken, oyun alanına dönmeyen Bnei Eshet Tours Hasharon takımını ise 50 bin Avro ile cezalandırdı.

Bu kararla Türk temsilcisi, 13 Ocak Salı günü Atina'da yapılacak BC Panellinios karşılaşması öncesinde D Grubu'nu lider olarak tamamlamayı garantiledi.

Türk Telekomspor Kulübü Basketbol Şubesi Genel Menajeri İrfan Yücesoy, emeklerinin karşılığını aldıklarını belirterek, ''Bu maç tekrarlanır diyenleri yanılttık. Çok iyi bir savunma hazırlayıp, akıllı bir lobi çalışmasıyla bu tatsız sorunu lehimize çevirdik. Bu konuda bize destek veren federasyon başkanımız Turgay Demirel ve federasyon dış ilişkiler sorumlusu Dr. Emir Turan ile savunmamızı hazırlamamıza yardımcı olan tüm hukukçulara teşekkür ederiz'' diye konuştu.

Spor Haberlerinin devamı için.. www.jaglersport.com

Hiç yorum yok: