22 Eylül 2008 Pazartesi

Spor Haberleri


Spor Haberleri
Daha önce bilmediğimiz, yeni, ilginç bir olayın haberci medyada yayınlanmış haline haber spor konulu bir olay ise bunada spor haberleri diyebiliriz.Peki her yeni olay spor haberine dönüşebilir mi? Her şeyden önce haber, gerçek olmalıdır. Başka bir deyişle, ilk kez duyduğumuz dedikodular veya söylentiler, doğruluğu ispatlanana kadar habere dönüştürülemez. Doğru olan her yeni olay spor haber olabilir mi? Olabilir.Yeni bir olayın haber olabilmesi için içinde bazı haber değerlerini barındırması gerekir.Haber basit dahi olsa okuyucunun dikaktini cekmesi için yazar o haberi ilgin bi hala getirerek yazar.
Basında Spor Haberleri

Basında spor haberlerininde önemli ve geniş bir yeri vardır.Sporun bircok dalları olup örn.futbol,valeybol,tenis,yüzme bunların hepsini ele alarak geniş bi yere sahiptir spor haberleri.Gerek gazetelerle gerek televizyon yada web adresleriyle bunları takip edebiliriz.
Spor Haberlerinin Önemi
Spor yapmak başlı başına cok yararlıdır tabi belli oranda ve belli kriterlere göre.Ülkemizde de spor yapan cok birey bulunmaktadır.Biz spor haberleri sayesinde onları öğrenmekte spor üzerine yaptıkları çalışmaları bilmekte ödüllerini duyup görmekteyiz.Bunlarıda televizyon. inetertten gazete vb. haber kaynaklarından ögreniyoruz.Spor haberleri bir yönden de spor yapmamış insanları spor yapmaları için teşvik eder.Onlarında spor yapmalarını böylece daha sağlıklı daha mutlu olucaklarını anlatmaya vurgulamaya çalışır.Spor haberlerinin böyle önemli yanları vardır.

Spor Haberlerinin devamı için.. www.jaglersport.com

Hiç yorum yok: